Без паніки: як діяти, коли загубив iPhone

Читать на русском
Автор
Що робити, коли загубили айфон
Що робити, коли загубили айфон. Фото Canva

Проста інструкція — як діяти, у разі втрати айфону

Часом трапляються ситуації, коли хочеш дістати з кишені чи сумки айфон, і тут усвідомлюєш, що його нема. Починається паніка, що ж робити. Ймовірно, його хтось вкрав або просто загубили, якщо не можете відшукати самостійно. А нещодавно ми розповідали, що робити, коли телефон потрапив у воду.

iSpace Blog пише, що насамперед потрібно перейти на сторінку пошуку пристроїв. Там треба позначити, що айфон зник. Це допоможе дистанційно заблокувати його, створивши новий пароль-код. Так, людина, у якої опинився ваш айфон, не зможе увійти в обліковий запис Apple Pay на вашому пристрої.

  • Після цього слід написати повідомлення з вашими контактами для тієї людини, яка матиме ваш телефон. Перелік номерів телефону з'явиться на дисплеї айфону, який буде заблокованим.
  • Ви також можете видалити усі дані зі свого телефона дистанційно.
  • Треба звернутися до вашого оператора для блокування sim-карти. Також напишіть заяву у поліцію.

Цікаво, що якщо на загубленому пристрої активовано опцію "Локатор", то на ньому увімкнено й блокування активації. Через це людині, яка знайшла чи вкрала ваш смартфон, буде складніше ним користуватися чи продати. Новий власник просто не зможе цього зробити, поки не введе пароль.

Водночас на екрані з'явиться повідомлення, що айфон має іншого власника. Допоки людина не введе пароль, вона не зможе розблокувати пристрій або прив’язати його до нового Apple ID.

Нещодавно "Телеграф", як економно заряджати гаджети, коли періодично вимикають електроенергію. Треба користуватися лише оригінальними зарядними пристроями, але не тільки.