Їх багато хто використовує: які зарядки "вб’ють" ваш телефон

Читать на русском
Автор
4026
Запам'ятайте ці прості правила Новина оновлена 05 квітня 2024, 17:07
Запам'ятайте ці прості правила. Фото https://rozetked.me/

Батарея швидко вийде з ладу, якщо про неї не турбуватись

Смартфон потрібно підживлювати правильними пристроями. Раніше ми писали, чому краще не заряджати телефон вночі, а тепер розповімо про зарядки, від яких варто якнайшвидше позбутись, поки вони не "вбили" ваш гаджет.

Неправильні кабелі та адаптери пришвидшують деградування батареї. Смартфон почне "глючити", швидше розряджатись та повільніше заряджатись, повідомляє "Телеграф".

Зарядки для планшета

Пристрої для живлення розраховані під конкретні параметри. Тому так важливо користуватись "рідною" зарядкою чи з подібними характеристиками.

У жодному разі не можна підживлювати свій телефон пристроями для планшета. Батарея смартфона перегріється і може вийти з ладу. Особливо якщо користуватись такими засобами на постійній основі.

Дешеві низькоякісні кабелі та адаптери

Параметри можуть суттєво відрізнятись від заявлених. І це також пришвидшує зношення акумулятора телефона. Та й терміни роботи таких пристроїв зазвичай суттєво менші, ніж в оригінальних зарядок.

Пошкоджені зарядки

Використання таких пристроїв призводить до перегріву батареї. Висока температура небезпечна для акумулятора, і суттєво знижує термін експлуатації.

Щоб уникнути такої неприємності, регулярно перевіряйте адаптери та кабелі на наявність пошкоджень. Це можуть бути малопомітні заломи чи сильні потертості.

Раніше "Телеграф" повідомляв, яка функція продовжить заряд телефону. Проте є певні обмеження, з якими потрібно ознайомитись.