Це дуже шкодить телефону: 5 "вбивчих" звичок власників

Читать на русском
Автор
Дівчина з телефоном Новина оновлена 05 квітня 2024, 09:21
Дівчина з телефоном. Фото Freepik

Прості правила допоможуть уникнути проблем

Іноді власники телефонів самі того не підозрюючи шкодять своєму гаджету. Деякі звички можуть вкрай негативно впливати на його роботу.

Про те, які дії господаря буквально вбивають телефон, розповів сайт itechua. Деякі роблять так регулярно, не замислюючись про шкоду пристрою.

1. Помилки під час заряджання. Термін роботи акумулятора залежить від кількості циклів заряджання. Оптимально тримати заряд лише на рівні 20-80%. Фахівці не радять давати телефону розряджатися до нуля відсотків та заряджати до ста, це шкодить батареї.

2. Використання громадських мереж Wi-Fi. Хоча це дуже зручно, але загрожує смартфону. Найчастіше такі точки доступу зовсім не зашифровані або мають дуже слабкий рівень шифрування. Цим можуть скористатися шахраї, отримавши доступ до даних на пристрої. Якщо ви все ж таки користуєтеся Wi-Fi у громадських місцях, дотримуйтесь кількох правил — не варто підключатися до мереж без пароля, вводити логіни та паролі, а також користуватися банківськими програмами.

3. Відмова від встановлення оновлень. Оновлення програмного забезпечення для смартфона, а також оновлення окремих програм необхідно встановлювати. Розробники виправляють помилки попередніх версій і посилюють параметри безпеки. Без оновлень швидкість роботи телефону буде нижчою, а небезпека крадіжки даних зросте.

4. Завантаження небезпечних програм. Шкідливе програмне забезпечення може встановитися в смартфон під виглядом невинної програми, а неприємностей може принести чимало. З його допомогою шахраї можуть отримати доступ до особистої інформації, паролів, банківських даних, і навіть до камери та мікрофону вашого смартфона. Щоб максимально захиститися від злому, встановлюйте лише офіційні програми з перевірених джерел.

5. Використання телефону за екстремальних температур. Пристрою шкодять як надто сильна спека, так і великий мороз. У таких умовах навантаження на акумулятор значно збільшується і він зношується набагато швидше. Іонні акумулятори не розраховані на використання при екстремальних температурах.

Раніше "Телеграф" розповідав про п’ять правил, які захистять смартфон від злому. Прості дії суттєво зменшать цей ризик.