Шашлик буде як з картинки: два способи, аби м'ясо не підгоріло

Читать на русском
Автор
М'ясо
М'ясо. Фото Відкриті джерела

Вони є дуже дешевими

Під час приготування шашлику важливий не тільки варіант маринаду, а й правильне смаження на вогні. Малоймовірно, що комусь з родини чи друзів сподобається підгоріле та сухе м'ясо.

Як повідомляє шеф-кухар Олександр Огородник на своїй сторінці у TikTok, для того, аби шашлик не підгорів, необхідно буде взяти пляшку з водою або жменя солі. І те й інше ефективно допоможе вам при приготуванні м'яса.

Контролювати вогонь можна за допомогою пляшки з водою, але є ще одна альтернативна — звичайна кухонна сіль.

Для цього знадобиться сіль, приблизно 100-150 грамів. Бажано, щоб сіль була великою. Якщо посипати нею вугілля, то його температура буде розподілятиметься рівномірно. Такий спосіб не дасть м’ясу підгоріти.

Шеф-кухар зазначив, що різких спалахів вогню не буде, тому відходити від мангала на велику відстань не потрібно.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як приготувати вдома шашлик, для якого не знадобиться розпалювати вогонь.