У вихідні Україну накриють сильні грози: коли налагодиться погода

Читать на русском
Автор
1736
Весна Новина оновлена 05 квітня 2024, 06:51
Весна. Фото freepik.com

Скоро повернуться високі градуси

Після літніх температур початку квітня в Україні відчутно похолодало. До того ж, до кінця тижня країну накриють грозові дощі.

У п’ятницю, 5 квітня, за прогнозом Укргідрометцентру, дощі пройдуть у західних, Хмельницькій, Житомирській та Вінницькій областях. Крім того, вони очікуються на Одещині. У решті регіонів — сухо. Вдень стовпчики термометрів покажуть 10-19 градусів тепла.

Карта погоди на 5 квітня

У суботу, 6 квітня, сильні дощі з грозами накриють практично всю Україну, окрім Донецької, Луганської та Одеської областей, також сухо буде у Криму, водночас потеплішає. Вночі прогнозується +1 +9 градусів, вдень повітря прогріється до 15-19 градусів з позначкою "плюс".

Карта погоди на 6 квітня

У неділю, 7 квітня, без опадів буде лише у західних областях та на Хмельниччині, у решті країни продовжать йти сильні дощі, але вже без грози. При цьому температура повітря буде високою — вночі очікується 6-9 градусів вище за нуль, а вдень стовпчики термометрів піднімуться до 15-18 градусів зі знаком "плюс".

Карта погоди на 7 квітня

Погода налагодиться у понеділок, 8 квітня, у цей день по всій країні буде без опадів, хмарно із проясненнями. Вдень синоптики обіцяють +19 +22 градуси.

Карта погоди на 8 квітня

Як повідомляв "Телеграф", Україну накриє ще одна піщана буря із Сахари. Вона прийде до північно-західних регіонів 7 квітня. У тому числі варто приготуватися і жителям Києва.