Грози, заморозки та майже літнє тепло: якою буде погода до кінця тижня в Україні

Читать на русском
Автор
Подекуди вже цвітуть дерева Новина оновлена 03 квітня 2024, 06:59
Подекуди вже цвітуть дерева. Фото pexels.com

В одній із областей стовпчики термометрів опустяться нижче нуля

На початку квітня Україну накрив сильний вітер, на значній території країни він триватиме і 3 квітня. Крім того, в багатьох областях пройдуть дощі з грозами, проте до вихідних погода налагодиться.

За прогнозами Українського гідрометцентру, у середу дощі різної інтенсивності ймовірні по всій Україні, на значній частині країни їх супроводжуватимуть грози. Вдень синоптики обіцяють 13-19 градусів тепла.

Карта погоди на 3 квітня

"Вдень 3 квітня у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях пориви вітру 15-20 м/с, на високогір’ї Карпат 25 м/с (рівень небезпеки жовтий)", — попередили в Укргідрометцентрі.

У четвер, 4 квітня, без опадів буде лише у частині західних, Рівненської, Житомирської та Хмельницької областей, на решті території — дощі. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 3-12 градусів з позначкою "плюс", удень повітря прогріється до +7+18 градусів.

Карта погоди на 4 квітня

У п’ятницю, 5 квітня, у більшості регіонів стане прохолодніше, вночі буде від -1 до +9 градусів, заморозки ймовірні на Сумщині. Вдень синоптики обіцяють +8 +16 градусів вище за нуль (у Криму до +17). На переважній частині країни буде сухо, дощі очікуються лише у західній частині.

Карта погоди на 5 квітня

У суботу, 6 квітня, незначні дощі прогнозуються на заході, півночі та у низці центральних областей. Вночі буде 3-9 градусів тепла, вдень повітря прогріється до +13 +19 градусів.

Карта погоди на 6 квітня

У неділю, 7 квітня, в Україну повернуться майже літні градуси, найтепліше буде на заході країни, вдень прогнозується +15 +23 градуси, вночі буде +6 +12 градусів. Можливі невеликі дощі у східних, Сумській, південних та деяких центральних областях.

Карта погоди на 7 квітня

Як повідомляв "Телеграф", українські синоптики 1 квітня зареєстрували черговий температурний рекорд. Температура повітря вдень у багатьох областях знову побила свої попередні рекордні історичні значення на 1-6 градусів.