Love Is, Chupa Chups і не тільки: згадайте західні смаколики, які у 90-ті хотіли всі

Читать на русском
Автор
Смаколики 90-х Новина оновлена 04 квітня 2024, 13:17
Смаколики 90-х. Фото Колаж, "Телеграф"

Полювали за батончиками "Bounty", "Snickers"

У радянські часи, особливо у 90-ті, був дуже куций вибір смаколиків, саме тому господині створювати кулінарні шедеври майже зі всього. Проте були і ті продукти, яких на кухні не спечеш.

"Телеграф" розповість вам про найбажаніші смаколики із Заходу, які у 90-ті хотіли всі. І це не тільки гумки "Love IS" та "Chupa Chups".

Радянські часи у більшості асоціюються з дефіцитом, який гостро відчувався у крамницях та на ринках. Але у 90-ті роки все ж на рику СРСР з'явилися закордонні смаколики, які моментально стали фаворитами молоді та дітей.

Гумка "Love Is"

Сьогодні нею вже нікого не здивуєш, а ще 30 років назад це був фурор. Молодь обмінювалась її вкладками, обгортками. Love Is дарували на побаченнях.

Yupi та Invite

Ці сухі напої також "взірвали" смакові рецептори молоді. Діти обожнювали персикові, полуничні та бананові смаки.

Chupa Chups

Ці культові льодяники у 90-ті набрали велику популярність. Їх з радістю споживали і дорослі, і діти, хоча у крамницях вони були рідкістю.

Батончики "Mars" і не тільки

Це зараз "Bounty" чи "Snickers" можна придбати у будь-якому супермаркеті, а в радянські часи у 90-ті це була рідкість. Ці батончики обережно ділили ножем на декілька частинок, щоб пригостити якмога більше людей.

Масло "Rama"

Це був легендарний продукт, за яким "полювали" майже усі господині. Хоча його якість та смак були під питанням, проте кожен намагався вхопити шматочок.

Окрім усіх перелічених продуктів були і ті, які дивували радянську людину ще довго. Наприклад, Nutella, американські чипси Pringles, газовані солодкі водички Fanta і Mirinda.

Раніше "Телеграф" писав, які напої СРСР насправді вкрав у Заходу.