Телефон працюватиме швидше: три поради, як звільнити памʼять на смартфоні

Читать на русском
Автор
Лайфхаки не обмежуються видаленням фото Новина оновлена 03 квітня 2024, 08:46
Лайфхаки не обмежуються видаленням фото. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Обсяг памʼяті важливий для ефективної роботи девайсу

На продуктивність роботи телефону впливає те, який обсяг памʼяті доступний для використання. Тож звільнивши місце у смартфоні можна значно покращити його ефективність.

"Телеграф" зібрав три найдієвіші та найпростіші поради для цього. Вони можуть застосовуватись як для смартфонів Android, так і для IOS.

Очищення кешу програм та додатків. Регулярне очищення кешу вашого смартфона може заощадити цінний простір для зберігання даних. З часом програми та процеси можуть залишати після себе тимчасові файли, які можуть засмічувати пам'ять вашого смартфона. У деяких додатках можна встановити автоматичне видалення даних, або обмежити термін їхнього зберігання.

Видалення непотрібних додатків і файлів. Це один з найбільш ефективних способів звільнити пам'ять. Для цього достатньо переглянути перелік додатків та визначити ті, якими ви взагалі не користуєтесь. Ба більше, періодично варто видаляти непотрібні фотографії, скриншоти та документи, які зберігаються.

Використовуйте хмарні сховища. Суттєво може звільнити памʼять використання таких хмарних сховищ як Google Drive, Dropbox або iCloud. У налаштуваннях до них можна обрати, які дані будуть переміщені у хмару. За потреби ви зможете отримувати вільний доступ до цих файлів, а памʼять телефону залишиться не перевантаженою.

Раніше "Телеграф" писав про те, як правильно очистити та продезінфікувати телефон.