Навіть дріжджі не знадобляться: така паска вийде навіть у кулінара-початківця.

Читать на русском
Автор

Стане прикрасою святкового столу

Ви ніколи не готували паску до великоднього столу? Тоді саме час спробувати!

Разом з Shuba ми пропонуємо рецепт паску без дріжджів. Вона більше схожа на кекс, але сподобається тим, хто не хоче довго працювати із дріжджовим тестом. З цим рецептом можна експериментувати та додавати різноманітні інгредієнти – апельсинову цедру, цукати чи горіхи. Вийде дуже смачно.

Як приготувати паску без дріжджів

Інгредієнти на 3 порції:

  • борошно пшеничне – 500 г;
  • масло вершкове 82% — 200 г;
  • цукор – 180 г;
  • молоко 3,2% — 200 мл;
  • велике куряче яйце – 4 шт.;
  • родзинки, цедра лимона – на свій смак;
  • розпушувач – 7 г;
  • сіль, ваніль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо разом із цукром до пишної маси. Продовжуючи збивати, по одному додаємо яйця.
  2. В отриману суміш відправляємо цедру лимона, ваніль і тепле молоко, ретельно перемішуємо до однорідності.
  3. В окремій мисці змішуємо розпушувач, борошно та сіль. Суміш, що вийшла, просіюємо в яєчно-масляну, добре все перемішуємо.
  4. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, воду зливаємо, висушуємо родзинки, додаємо чайну ложку борошна і перемішуємо. Відправляємо у тісто.
  5. Готове тісто розкладаємо за формами, заповнивши їх менш ніж на половину та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на півгодини.

Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна. Вона сподобається дорослим та дітям.