Секретний рецепт тушкованої капусти: вийде ще краще, ніж із м’ясом

Читать на русском
Автор

Два бюджетні продукти — і страву не впізнати

Ароматна тушкована капуста — улюблена багатьма страва. Готується воно просто, а виходить ситним та смачним. Якщо ж приготувати без м’яса, можна ласувати й у Великий піст.

До того ж Today пропонує приготувати тушковану капусту з медом та гірчицею. Саме ці два незвичайні інгредієнти додадуть страві пікантності. Спробуйте – можливо, цей рецепт стане вашим улюбленим.

Як приготувати тушковану капусту з медом та гірчицею

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 300 г;
  • квашена капуста – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • солодкий перець — 1 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль та перець – до свого смаку;
  • олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту шаткуємо. Моркву, цибулю та солодкий перець чистимо та подрібнюємо.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо до прозорості цибулю. Додаємо моркву, а через 5 хвилин – солодкий перець. Продовжуємо смажити все разом ще 5 хвилин.
  3. Через зазначений час у сковороду відправляємо свіжу та квашену капусту. Тушкуємо все ще протягом 5 хвилин.
  4. В окремій мисці змішуємо рідкий мед та гірчицю. Соусом, що вийшов, поливаємо овочі в сковороді.
  5. Солимо, перчимо, перемішуємо і тушкуємо страву під кришкою на маленькому вогні протягом півгодини.

Раніше ми розповідали, як приготувати капусту китайською. Спробуйте — і виберіть, що вам більше подобається.