Багато хто робить ці помилки: у яких ситуаціях смартфон не можна ставити на зарядку

Читать на русском
Автор
4069
legion-media.ru Новина оновлена 31 березня 2024, 07:55

Деякі звички можуть згубно позначитися на довговічності пристрою

Багато людей за роки використання смартфонів вже сформувалися певні звички. Наприклад, багато хто, приходячи з вулиці, одразу ставить свій гаджет на зарядку. Однак ця звичка в деяких випадках може бути шкідливою.

Видання "Апостроф", посилаючись на дані експертів, розповіло про те, чому в деяких ситуаціях слід не поспішати з використанням зарядного пристрою. Таких ситуацій є декілька:

Якщо ви прийшли з холоду

За словами експертів, хоча люди звикли ставити мобільний телефон на зарядку після повернення з вулиці. Проте взимку радять відмовитись від такої практики. Заряджання акумулятора не можна починати після різкого перепаду температур. Це загрожує серйозними погіршеннями в дієвості батареї. Тому після повернення в квартиру з морозу потрібно почекати, доки він не зігріється, проте не пришвидшуйте процес спеціально.

Якщо жарко

Телефон на зарядці нагрівається. А при жарі у приміщенні ситуація може погіршитися. Для того, щоб не допустити перегріву смартфона, потрібно зробити кімнату прохолоднішою.

Не використовуйте смартфон на зарядці

Як кажуть фахівці, коли телефон заражається, краще не включати програми, ігри та не скачувати нічого. Є ризик перегріву смартфона. Під час заряджання необхідно закрити браузер та дочекатися закінчення процесу завантаження файлів. Тільки потім підключайте зарядний пристрій.

Раніше ми писали про те, чи можна заряджати смартфон зарядкою від планшета.