Від 20% до …: чи можна заряджати смартфон до максимума

Читать на русском
Автор
При заряді нижче 20%, ви створюєте навантаження на акумулятор і впливаєте на його зарядну здатність
При заряді нижче 20%, ви створюєте навантаження на акумулятор і впливаєте на його зарядну здатність. Фото Freepik

Коли акумулятор проходить цикл заряджання від 0 до 100% це зношує його

Правил, як заряджати телефон максимально ефективно є кілька. Одна з загальних рекомендацій — не давати телефону розряджатися більш ніж на 20%. При цьому максимальний поріг, до якого виробники радять заряджати смартфон відрізняється. В сучасних моделях вбудована функція, щоб мобільний телефон не перевищував певний рівень навантаження.

Так портал Endesa розповідає про таку технологію в iOs 13. Вони мають систему штучного інтелекту, яка контролює, щоб мобільний телефон не перевищував рівень заряду 80%, що оптимізує процес. Зазначається, що для інших систем можна встановити програми або рішення, які контролюють процес заряджання. Якщо ви заряджаєте свій мобільний більше ніж на 80%, ви пошкоджуєте батарею та погіршуєте її автономність.

У Samsung під керуванням One UI 4.0 (Android 12) або новішої версії, як розповідає Make use of, система керування акумулятором (BMS) працює, обмежуючи максимальний заряд акумулятора до 85%, щоб подовжити термін служби акумулятора.

Обмежуючи зарядку до 85%, Protect Battery зменшує знос під час заряджання та підвищує продуктивність. Іншими словами, він зупиняє процес заряджання, як тільки він досягає стадії, після якої ваш акумулятор найімовірніше почуватиметься не найкраще. Це також допомагає захистити батарею від високих температур і високої напруги після повного заряду, двох основних шкідників літій-іонних батарей.

Раніше "Телеграф" розповідав про три принципи для швидкої зарядки смартфона або навіть кнопкового телефона, які можна використовувати кожен день.