Посуд мити не доведеться: як засолити скумбрію в пакеті

Читати російською
Автор

Ароматна, ніжна, смачна рибка

Скумбрія досить популярна рибка на українському ринку. Вона коштує відносно не дорого, смачна та корисна. Скумбрію запікають з овочами, маринують, коптять або солять. А якщо рибку засолити самостійно, вона виходить в кілька разів смачнішою!

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом не лише смачного, але й зручного засолювання — у пакеті. Так, навіть посуд мити не доведеться, а на столі буде смачна ароматна рибка, інформують на порталі "Своїми руками".

Як засолити скумбрію в пакеті

Інгредієнти:

  • скумбрія — 500 г;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • спеції;

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію помити, почистити, відрізати голову, плавники та хвіст.
  2. Один пакет вкласти в інший, всипати всередину сіль та цукор.
  3. Покласти рибу в пакет, натерти сіллю та цукром.
  4. За бажанням можна додати спеції: чорний перець, коріандр, лавровий лист та інші.
  5. Пакет зав'язати та прибрати в холодильник на 24 години.
  6. Скумбрію витягнути з пакета та нарізати на шматочки.
  7. Зберігати таку рибку можна у скляній банці з олією та нарізаною цибулькою.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.