З Великоднем 31 березня: святкові листівки та картинки з побажаннями до свята

Читати російською
Автор

Привітайте близьких, які 31 березня відзначають Великдень

Цієї неділі, 31 березня, за церковним календарем відзначається Католицький Великдень. У православних віруючих Великдень буде пізніше — 5 травня. Щоб привітати близьких-католиків з великим церковним святом, надішліть їм милу листівку чи картинку з вітаннями.

Для віруючих Великдень одне з найбільших церковних свят. Він символізує воскресіння Ісуса Христа з мертвих після страти на хресті. Оскільки в Україні запровадили новий церковний календар ще у вересні 2023 року, то постає питання, коли відзначатимемо Великдень. І чому дати католицького та православного Великодня все одно відрізняються.

А річ у тому, що Великдень — це перехідне релігійне свято, тобто його дата щороку змінюється. А ще православні та католики керуються різною Пасхалією – це метод обчислення дати свята.

За основу розрахунків береться День весняного рівнодення – 22 березня. Після цього очікується поява першої Повні. І ось у першу неділю після Повного місяця ми відзначаємо Великдень. Обчислюючи цю дату, греко-католики використовують григоріанський календар, тоді як православні – юліанський. Тому, власне, маємо розбіжності в датах.

Якщо серед ваших родичів, друзів, колег чи знайомих є католики, то 31 березня саме час привітати їх із великим церковним святом Великодня. "Телеграф" підготував милі картинки та листівки, щоб ви могли відправити близьким у соцмережах та месенджерах.

Колаж "Телеграф"

Раніше "Телеграф" розповідав, як утворилося слово "Великдень". І чому українці святкують не Великдень.