З Великоднем 31 березня: святкові листівки та картинки з побажаннями до свята

Читать на русском
Автор
15632
Цього року католицький та православний Великдень не збігаються за датами
Цього року католицький та православний Великдень не збігаються за датами. Фото Колаж "Телеграф"

Привітайте близьких, які 31 березня відзначають Великдень

Цієї неділі, 31 березня, за церковним календарем відзначається Католицький Великдень. У православних віруючих Великдень буде пізніше — 5 травня. Щоб привітати близьких-католиків з великим церковним святом, надішліть їм милу листівку чи картинку з вітаннями.

Для віруючих Великдень одне з найбільших церковних свят. Він символізує воскресіння Ісуса Христа з мертвих після страти на хресті. Оскільки в Україні запровадили новий церковний календар ще у вересні 2023 року, то постає питання, коли відзначатимемо Великдень. І чому дати католицького та православного Великодня все одно відрізняються.

А річ у тому, що Великдень — це перехідне релігійне свято, тобто його дата щороку змінюється. А ще православні та католики керуються різною Пасхалією – це метод обчислення дати свята.

За основу розрахунків береться День весняного рівнодення – 22 березня. Після цього очікується поява першої Повні. І ось у першу неділю після Повного місяця ми відзначаємо Великдень. Обчислюючи цю дату, греко-католики використовують григоріанський календар, тоді як православні – юліанський. Тому, власне, маємо розбіжності в датах.

Якщо серед ваших родичів, друзів, колег чи знайомих є католики, то 31 березня саме час привітати їх із великим церковним святом Великодня. "Телеграф" підготував милі картинки та листівки, щоб ви могли відправити близьким у соцмережах та месенджерах.

Великдень 2024, листівки, картинки, привітання
Великдень 2024, католицький Великдень, листівки
Великдень 2024, Великдень 31 березня, листівки, картинки, привітання
Католицький Великдень, листівки, картинки, привітання
Великдень 2024, католицький Великдень, листівки, картинки
Великдень 2024, католицький Великдень, листівки, картинки, привітання

Раніше "Телеграф" розповідав, як утворилося слово "Великдень". І чому українці святкують не Великдень.