Знадобиться вино, рис і трохи солі: найнезвичайніші способи пофарбувати яйця (фото)

Читати російською
Автор

Близькі із задоволенням вам допомагатимуть

Не за горами одне з найбільших релігійних свят — Великдень. Серед народних обрядів та традицій до цього дня — приготування крашанок та писанок.

Разом з Ukr.Media розповімо про три оригінальні способи фарбування крашанок. Вони не займуть багато часу, але результат вийде фантастичним.

Як незвичайно пофарбувати яйця до Великодня: топ-три способи

Для першого способу вам знадобиться трохи червоного вина. Саме завдяки йому колір шкаралупи буде глибоким та насиченим.

Покладіть яйця в каструлю, залийте їх 2 столовими ложками вина, додайте стільки ж оцту. Накрийте кришкою каструлю і варимо яйця на середньому вогні після закипання 20-25 хвилин.

Після варіння залишаємо яйця у каструлі з вином до повного охолодження. Далі дістаємо їх, викладаємо на серветки і даємо охолонути. Далі можна за бажанням прикрасити їх блискітками.

В одному вині можна зварити дві партії яєць. Однак варто враховувати, що у другої партії яєць вийде трохи інше забарвлення.

Також яйця можна пофарбувати в горошок. Роботи буде на пару хвилин, а результат вийде дуже незвичним.

Для початку відварюємо яйця з 2 столовими ложками солі. Після запалюємо свічку і за допомогою ватної палички малюємо розплавленим воском на яйцях, що охололи, крапки. Далі просто занурюємо яйця в харчовий барвник з водою та оцтом відповідно до інструкції та насолоджуємося результатом.

Є ще один незвичайний спосіб пофарбувати яйця. Для нього нам знадобиться сирий рис, zip-пакети; харчові барвники; зварені круто яйця, столова ложка або рукавички.

У zip-пакет насипаємо рис, додаємо до нього 5-7 крапель харчового барвника та все ретельно перемішуємо.

У цей же пакет відправляємо яйце і трохи трясемо пакет, щоб яйце пофарбувалося. А щоб воно вийшло різнобарвним, необхідно просто помістити яйця у пакети з різнокольоровим рисом. Результат вас точно вразить.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця натуральними барвниками. Вони виглядатимуть незвично.