У пульті потекли батареї: як їх витягти і що робити далі

Читать на русском
Автор
Батарейки мають термін придатності
Батарейки мають термін придатності. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як правильно поводитися із зіпсованими акумуляторами

Пульт дистанційного керування, будильник, ліхтарик. Всі ці та інші пристрої працюють від батарейок. Якщо ви не використовуєте пристрій протягом тривалого часу, батарейка може не тільки втратити заряд, а й потекти.

Речовини, що витекли з акумулятора, мають роз’їдаючу дію. Вони можуть зіпсувати як пристрій, так і предмети навколо. Як пише Utopia, контакт цієї речовини зі шкірою не становить серйозної небезпеки, але все ж слід бути обережним.

Як витягти батарею, що потекла

Уникайте прямого контакту із зіпсованим акумулятором. При вийманні батареї, що протекла, з пристрою найкраще одягати рукавички.

Протріть відсік для батареї та інші місця, куди вона протікала, вологою тканиною. Серйозні забруднення можна обережно видалити щіткою.

Якщо контакти зазнали корозії та позеленіли, можна спробувати відшліфувати їх шматочком наждакового паперу. Шліфуйте доти, доки метал знову не засяє.

Якщо ви не збираєтеся використовувати пристрій протягом тривалого часу, вийміть батареї з пристрою. Таким чином ви уникнете їх витоку. Зберігайте батареї у прохолодному та сухому місці.

Як утилізувати батареї, що потекли

Якщо вам необхідно викинути батарейки – незалежно від того, протекли вони чи ні – у жодному разі не викидайте їх разом із побутовими відходами. При неправильній утилізації акумулятора можуть виділятися шкідливі речовини. У великих торгових мережах і АЗС можна знайти бокси для утилізації акумуляторів. Саме туди необхідно відносити батарейки, що вийшли з ладу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як подовжити термін служби батареї. Завдяки простому трюку не доведеться терміново бігти до магазину за новими акумуляторами.