Увійшла в історію: дружина Чарльза ІІІ вперше замінила короля на монаршій великодній церемонії (фото, відео)

Читать на русском
Автор
5375
Камілла увійшла до королівської історії Новина оновлена 29 березня 2024, 16:43
Камілла увійшла до королівської історії. Фото Getty Images

Камілла замінила чоловіка на службі, яка розпочала свою історію 600 років тому

Дружина 75-річного короля Великої Британії Чарльза III, який зараз проходить лікування від раку, Камілла увійшла до британської історії. У католицький Чистий четвер королева-консорт уперше провела великодню церемонію від імені чоловіка.

Стародавня релігійна служба, вік якої становить 600 років, знаменує в Англії початок великодніх вихідних. Вперше за історію її очолила дружина короля Британії, а не сам правитель, як це було багато століть до цього.

На церемонії, яка є важливою подією в календарі королівської сім’ї, монарх зазвичай вручає гроші Maundy (монети Британії, що випускаються спеціально для роздачі монархом на релігійній церемонії у Великий четвер) — нещодавно викарбувані — людям, відзначеним за їхні заслуги у громадських роботах. У 2024 році цей привілей був відданий саме Каміллі.

Камілла
Фото: Getty Images
королева камілла
Фото: Getty Images

Після прибуття до Вустерського собору, заснованого 680 року, 76-річну королеву привітав єпископ Вустер Джон Інге. Сама Камілла вибрала для важливої великодньої церемонії біле вбрання. Він складався з пальта дизайнера Fiona Clare, прикрашене брошками у формі квітів із золотом та сапфірами, що належали покійній Єлизаветі II.

Камілла в пальті
Фото: Getty Images
королева камілла та єпископ
Фото: Getty Images
королева камілла на троні
Фото: Getty Images

Хоча Чарльз III відклав усі публічні обов’язки на час лікування раком, він продовжує свою закулісну роботу. Для цього важливого заходу правитель записав аудіозвернення до парафіян собору, в якому розповів про людей, які "протягують руку дружби, особливо у скрутну хвилину".

"Пані та панове, для мене великий смуток, що я не можу бути з усіма вами сьогодні. Велика служба займає особливе місце в моєму серці. Це відбувається з життя нашого Господа, який схилив коліна перед своїми учнями і, на їхній подив, омив їх стомлені в дорозі ноги. Він навмисне подав їм і всім нам приклад того, як ми повинні служити і дбати один про одного", — говорить король Британії.

Раніше Букінгемський палац підтвердив, що Його Величність візьме участь у Великодній ранковій службі в неділю, 31 березня, у каплиці Святого Георгія, з королевою Каміллою та іншими членами королівської родини.

Нещодавно Камілла знову заміняла свого чоловіка. Нещодавно вона прибула на острів Мен, щоб надати столиці Дуглас статус міста. І хоча це так само повинен робити Чарльз III, королева-консорт, як вірний товариш, допомагає своєму чоловікові в монарших обов’язках.