Річ з історією: 76-річна королева Британії вийшла у світ з діамантовою брошкою і сапфірами (фото)

Читать на русском
Автор
Королева-консорт Камілла прибула на острів Мен із важливою місією Новина оновлена 21 березня 2024, 10:03
Королева-консорт Камілла прибула на острів Мен із важливою місією. Фото Getty Images

Дружина хворого на рак Чарльза III виголосила промову від імені короля

Королева-консорт Великої Британії Камілла продовжує виконувати свої монарші обов’язки, зокрема ті, які повинен робити сам Чарльз III. Але доки 75-річний король лікується від раку, його дружина активно відвідує офіційні заходи. Наприклад, у середу Камілла прибула на острів Мен, щоб надати столиці Дуглас статус міста.

Цього дня 76-річна знаменитість відвідала найбільше поселення на острові. Жителі Дугласа виглядали з довколишніх вікон, поки Камілла прямувала до зали ради, щоб подати патентну грамоту.

На цю важливу подію Камілла одягла синє пальто та сукню від Anna Valentine з темно-синьою бахромою. Образ класу люкс королева доповнила брошкою із романтичною історією. Прикрашений аксесуар діамантами та сапфірами, а сама брошка — подарунок королеві Вікторії (1819-1901), бабусі покійної Єлизавети II, від чоловіка Альберта (1819-1861).

королева камілла в синьому пальті
Фото: Getty Images

"Мій чоловік дуже шкодує, що він не може бути з нами сьогодні з цієї надзвичайно особливої нагоди, але він послав мене сюди, озброєну копією його промови, щоб я зачитала її від його імені", — почала королева у своєму зверненні до міської ради Дугласа. Додамо, що статус міста столиця Мена отримала ще у травні 2022 року у рамках святкування платинового ювілею покійної королеви Єлизавети.

королева камілла з брошкою із сапфірами
Фото: Getty Images

Фейкова смерть Чарльза III

У понеділок, 18 березня, у ЗМІ з’явилася інформація про смерть короля Великої Британії. У пабліках оприлюднили нібито скріншот із сайту королівської родини. Водночас такого повідомлення немає на сайті Букінгемського палацу, в соцмережах королівської родини. Про смерть Чарльза не написали і провідні британські ЗМІ. Інформація виявилася хибною.

Щоб спростувати такі чутки, Букінгемський палац опублікував нові знімки правителя. 19 березня 75-річний Чарльз зустрівся з ветеранами Корейської війни. На заході король був у гарному настрої та мав дуже бадьорий вигляд.