Домашні облизуватимуть тарілки: рецепт панкейків з шоколадом
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Якщо ви хочете потішити та здивувати своїх рідних — приготуйте ці ароматні панкейки.
Уявіть собі аромат какао, що линув із кухні, ласкаву хвилю шоколадного смаку, яка розливається в роті, і ніжну текстуру, що тане на язиці. Саме так смакують справжні домашні шоколадні найніжніші панкейки. Це справжня спокуса для солодкоїжок і шоколадних гурманів, яку неможливо проігнорувати.
Для приготування вам знадобляться:
- 1 1/2 склянки борошна
- 1/3 склянки какао-порошку
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 великі яйця
- 1 1/4 склянки молока
- 1/3 склянки розтопленого вершкового масла
- 1/4 склянки цукру
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
- Шматочки шоколаду або шоколадні крихти для посипання
Приготування:
1. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач та сіль.
2. У окремій посудині збийте яйця з молоком, розтопленим маслом, цукром та ванільним екстрактом.
3. Влийте рідку суміш до сухих складників та обережно вимішайте до утворення однорідної консистенції, не перемішуючи надмірно.
4. Розігрійте сковороду або пательню на середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю олії або вершкового масла.
5. Виливайте тісто порціями на гарячу сковороду та смажте панкейки до появи бульбашок на поверхні.
6. Перевертайте панкейки і смажте ще 1-2 хвилини до готовності.
7. Викладіть гарячі панкейки на тарілку, посипте зверху шматочками шоколаду або шоколадними крихтами.
Готові до подачі панкейки можна полити кленовим або шоколадним сиропом, посипати горіхами, прикрасити збитими вершками або свіжими ягодами. Експериментуйте зі смаковими акордами, щоб знайти ідеальну для вас гармонію.
Нещодавно "Телеграф" писав рецепт пісного печива без яєць та масла, яке дуже дешево приготувати. А якщо хочеться чогось незвичайного, пропонуємо рецепт "королівських" млинців.