Що робити, якщо у фікуса обсипалося листя: три весняні причини

Читать на русском
Автор
У фікуса опадає листя
У фікуса опадає листя. Фото tsn.ua

Так можна назавжди втратити рослину

Фікуси не вимагають особливої уваги, як-от регулярне удобрювання, пересадка і т.д. Однак, якщо фікус починає втрачати листя, це може бути сигналом, що йому щось не подобається, тому слід вжити відповідних заходів.

Якщо фікус почав "лисіти", необхідно негайно проаналізувати умови його догляду. Є три причини такої поведінки кімнатної рослини, пише ukr.media.

Горщик

На розвиток фікуса може негативно вплинути як недостатньо великий, так і великий горщик. Важливо пам’ятати, що об'єм горщика повинен бути лише трохи більшим за кореневу систему, інакше можуть виникнути проблеми зі зростанням рослини.

Опалювальний сезон

Після зими фікус стикається із серйозними труднощами. Через сухе повітря і підвищену температуру від батарей він відчуває негативний вплив. Тому важливо використовувати зволожувачі та перемістити фікус якомога далі від радіатора.

Відсутність у ґрунті поживних речовин

Часто листя фікуса можуть опадати з такої причини, як недостатня кількість підживлення та добрив у ґрунті. Фікус поступово виснажує ресурси ґрунту. Тому важливо регулярно удобрювати рослину, щоб забезпечити їй необхідні поживні речовини.

Раніше ми писали, навіщо натирати листя фікуса молоком. Цей незвичайний лайфхак замінить використання силіконових засобів.