Зникне до того, як закипить чайник: рецепт ароматного медового пирога
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Домашні з'їдять цей пиріг швидше, ніж ви приготуєте чай.
Мед — справжня амброзія богів, дарована бджолами. Саме з нього ми випечемо ароматний пиріг, який стане чудовим доповненням до чаю чи кави.
Він дуже швидко та легко готується. Про це пише Kamelena.
Для створення цього медового дива вам знадобляться:
Тісто:
- 3 склянки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 склянки цукру
- 1 яйце
- 1/2 склянки молока
- 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Начинка:
- 1/2 склянки рідкого меду
- 1/2 склянки волоських горіхів, підсмажених і порубаних
- 2 столові ложки коричневого цукру
Інгредієнти:
1. Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть форму для випікання олією.
2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та цукор.
3. Збийте яйце з молоком, розтопленим маслом та ванільним екстрактом. Влийте рідку суміш до сухих інгредієнтів і замісіть м'яке, еластичне тісто.
4. Відділіть 1/3 тіста для верхньої скоринки.
5. Решту тіста розкачайте й викладіть у форму, сформувавши бортики.
6. Змастіть дно коричневим цукром, полийте медом і посипте горіхами.
7. Розкачайте відкладене тісто й накрийте ним начинку, щільно защипнувши краї.
8. Випікайте 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Готовий медовий пиріг краще охолодити, перш ніж різати його на шматочки. Тоді ви по-справжньому відчуєте всю ніжність тіста в поєднанні з солодким медом та хрусткими горіхами. До чашечки гарячого чаю чи кави він стане справжнім шедевром десертного меню.
Випічка дуже ароматна і м’яка. Також ми ділились рецептом простого печива з джемом. Також рекомендуємо спробувати смачний грушевий пиріг.