Зникне до того, як закипить чайник: рецепт ароматного медового пирога

Читати російською
Автор

Домашні з'їдять цей пиріг швидше, ніж ви приготуєте чай.

Мед — справжня амброзія богів, дарована бджолами. Саме з нього ми випечемо ароматний пиріг, який стане чудовим доповненням до чаю чи кави.

Він дуже швидко та легко готується. Про це пише Kamelena.

Для створення цього медового дива вам знадобляться:

Тісто:

- 3 склянки борошна

- 1 чайна ложка розпушувача

- 1/2 чайної ложки солі

- 1/2 склянки цукру

- 1 яйце

- 1/2 склянки молока

- 1/2 склянки розтопленого вершкового масла

- 1 чайна ложка ванільного екстракту

Начинка:

- 1/2 склянки рідкого меду

- 1/2 склянки волоських горіхів, підсмажених і порубаних

- 2 столові ложки коричневого цукру

Інгредієнти:

1. Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть форму для випікання олією.

2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та цукор.

3. Збийте яйце з молоком, розтопленим маслом та ванільним екстрактом. Влийте рідку суміш до сухих інгредієнтів і замісіть м'яке, еластичне тісто.

4. Відділіть 1/3 тіста для верхньої скоринки.

5. Решту тіста розкачайте й викладіть у форму, сформувавши бортики.

6. Змастіть дно коричневим цукром, полийте медом і посипте горіхами.

7. Розкачайте відкладене тісто й накрийте ним начинку, щільно защипнувши краї.

8. Випікайте 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Готовий медовий пиріг краще охолодити, перш ніж різати його на шматочки. Тоді ви по-справжньому відчуєте всю ніжність тіста в поєднанні з солодким медом та хрусткими горіхами. До чашечки гарячого чаю чи кави він стане справжнім шедевром десертного меню.

Випічка дуже ароматна і м’яка. Також ми ділились рецептом простого печива з джемом. Також рекомендуємо спробувати смачний грушевий пиріг.