Зникне до того, як закипить чайник: рецепт ароматного медового пирога

Читать на русском
Автор
Цей пиріг стане справжньою окрасою столу  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей пиріг стане справжньою окрасою столу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Домашні з'їдять цей пиріг швидше, ніж ви приготуєте чай.

Мед — справжня амброзія богів, дарована бджолами. Саме з нього ми випечемо ароматний пиріг, який стане чудовим доповненням до чаю чи кави.

Він дуже швидко та легко готується. Про це пише Kamelena.

Для створення цього медового дива вам знадобляться:

Тісто:

- 3 склянки борошна

- 1 чайна ложка розпушувача

- 1/2 чайної ложки солі

- 1/2 склянки цукру

- 1 яйце

- 1/2 склянки молока

- 1/2 склянки розтопленого вершкового масла

- 1 чайна ложка ванільного екстракту

Начинка:

- 1/2 склянки рідкого меду

- 1/2 склянки волоських горіхів, підсмажених і порубаних

- 2 столові ложки коричневого цукру

Інгредієнти:

1. Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть форму для випікання олією.

2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та цукор.

3. Збийте яйце з молоком, розтопленим маслом та ванільним екстрактом. Влийте рідку суміш до сухих інгредієнтів і замісіть м'яке, еластичне тісто.

4. Відділіть 1/3 тіста для верхньої скоринки.

5. Решту тіста розкачайте й викладіть у форму, сформувавши бортики.

6. Змастіть дно коричневим цукром, полийте медом і посипте горіхами.

7. Розкачайте відкладене тісто й накрийте ним начинку, щільно защипнувши краї.

8. Випікайте 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Готовий медовий пиріг краще охолодити, перш ніж різати його на шматочки. Тоді ви по-справжньому відчуєте всю ніжність тіста в поєднанні з солодким медом та хрусткими горіхами. До чашечки гарячого чаю чи кави він стане справжнім шедевром десертного меню.

Випічка дуже ароматна і м’яка. Також ми ділились рецептом простого печива з джемом. Також рекомендуємо спробувати смачний грушевий пиріг.