Смартфон не заряджається: у чому причина та як діяти

Читать на русском
Автор
Заряджання телефону
Заряджання телефону. Фото Canva

Ці лайфхаки допоможуть розв'язати проблему

Коли ми тільки купуємо телефон, він працює добре та без збоїв. Утім, через певний час батарея починає зношуватися, відповідно телефон заряджається довше. А бувають випадки, коли смартфон взагалі перестає реагувати на зарядний пристрій.

Як пише Samsung, для початку треба переконатися, чи працює розетка. Для цього треба підключити до неї інший пристрій. Також треба подивитися, чи функціонує адаптер: тоді слід з'єднати його з іншим гаджетом. І врешті, переконайтеся чи не пошкоджений сам кабель. Якщо з вище перерахованими пунктами — все добре. тоді рухаємось далі.

Перегрів смартфона

Це цілком очевидна причина того, що смартфон не заряджається. Вийдіть з усіх програм, зніміть чохол та залиште телефон, щоб він охолонув. Після цього можна знову спробувати зарядити смартфон.

Волога

Ще однією причиною того, що смартфон не реагує на зарядний пристрій, може бути волога у ньому. У такому випадку заряджання блокується для безпеки гаджета. Також подивіться, чи немає крапель води у порті. Спробуйте посушити феном.

Засміченість

У отворах у роз'ємах нерідко накопичується пил і бруд. Це може стати причиною того, що кабель не входить у порт повністю. Тому й заряджання не відбувається. Ретельно вичистіть пилинки, наприклад, зубочисткою або вушною паличкою.

Оновлення

Можливо, у вашому випадку просто необхідно оновити програмне забезпечення. У налаштуваннях айфона знайдіть пункт "Основні", а тоді — "Оновлення системи", конкретніше — "Оновлення ПЗ". А от на Android перейдіть у налаштуваннях до розділу "Система". Там ви побачите пункт "Оновлення системи".

Бездротова зарядка

Якщо ви думаєте, що проблема саме у дротовій зарядці, тоді цей спосіб може вам підійти. Зніміть чохол та покладіть гаджет на бездротовий зарядний пристрій.

Перезавантаження

У такий спосіб телефон скине тимчасову пам'ять, оновить системні процеси та стане зрозуміло, чи причиною є програмне забезпечення. Просто перезавантажте телефон.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, як зробити звук динаміків телефону гучнішим, особливо, коли звучить будильник. Просто поставте його у чашку на ніч: вона посилить звукові вібрації. Тоді ви точно прокинетесь від будильника.