На аромат прибіжать сусіди і проситимуть рецепт: найпростіший пиріг "чотири склянки"

Читать на русском
Автор
Пишний, рум’яний, повітряний та неймовірно смачний
Пишний, рум’яний, повітряний та неймовірно смачний. Фото 1000.menu

Проста, швидка та ситна випічка

Швидка випічка завжди рятує в тих випадках, коли намічається несподівана зустріч з друзями, або хочеться чогось смачненького, домашнього, але без зайвої метушні. У такому випадку можна спекти тертий пиріг з сиром або звернути увагу на страву, інгредієнти для якої можна вимірювати склянками.

Пиріг "Чотири склянки" виходить надзвичайно ніжним, пишним та ароматним. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Сад, город, рецепти".

Як приготувати пиріг "Чотири склянки"

Інгредієнти:

  • кефір — 1 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • манна крупа — 1 ст.;
  • молоко — 1 ст.;
  • сіль — щіпка;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • борошно — 150 г;
  • розпушувач — 1 пакетик;
  • пудра цукрова – 100 г;
  • сік половини лимона.

Спосіб приготування:

  1. Змішати кефір, манну крупу, яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, залишити набухнути періодично помішуючи.
  2. Додати просіяне борошно, сік лимона, перемішати.
  3. Викласти тісто у застелену пергаментом форму.
  4. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.
  5. Ще гарячий пиріг у формі полити теплим молоком та залишити остуджуватися.
  6. Цукрову пудру змішати з лимонним соком і цією глазур’ю змастити зверху пиріг.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.