На аромат прибіжать сусіди і проситимуть рецепт: найпростіший пиріг "чотири склянки"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Проста, швидка та ситна випічка
Швидка випічка завжди рятує в тих випадках, коли намічається несподівана зустріч з друзями, або хочеться чогось смачненького, домашнього, але без зайвої метушні. У такому випадку можна спекти тертий пиріг з сиром або звернути увагу на страву, інгредієнти для якої можна вимірювати склянками.
Пиріг "Чотири склянки" виходить надзвичайно ніжним, пишним та ароматним. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Сад, город, рецепти".
Як приготувати пиріг "Чотири склянки"
Інгредієнти:
- кефір — 1 ст.;
- цукор — 1 ст.;
- манна крупа — 1 ст.;
- молоко — 1 ст.;
- сіль — щіпка;
- яйця — 2 шт.;
- масло вершкове — 50 г;
- борошно — 150 г;
- розпушувач — 1 пакетик;
- пудра цукрова – 100 г;
- сік половини лимона.
Спосіб приготування:
- Змішати кефір, манну крупу, яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, залишити набухнути періодично помішуючи.
- Додати просіяне борошно, сік лимона, перемішати.
- Викласти тісто у застелену пергаментом форму.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.
- Ще гарячий пиріг у формі полити теплим молоком та залишити остуджуватися.
- Цукрову пудру змішати з лимонним соком і цією глазур’ю змастити зверху пиріг.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.