Достатньо правильного поливу: найпростіший спосіб продовжити цвітіння гіацинтів

Читать на русском
Автор
Красиві квіти дарують весняний настрій
Красиві квіти дарують весняний настрій. Фото Pexels

Дізнайтесь, як легко продовжити період цвітіння гіацинтів

Гіацинт — красива і дуже ароматна весняна квітка. Спочатку це була блідо-блакитна або фіолетова квітка. Тепер квіткарі навчилися вирощувати гіацинти різних кольорів, включаючи бузковий, рожевий, білий, абрикосовий та навіть яскраво-червоний. Гіацинти цвітуть одними з перших і, на жаль, швидко в’януть. Уповільнити процес можна навіть без використання додаткових засобів.

Як поливати гіацинт

Правильний полив може добре вплинути на життя гіацинту. Доглянута рослина краще розвиватиметься. Грунт у гіацинту повинен бути постійно вологим. Поливати квітку потрібно весь час, поки листя ще зелене. Якщо ґрунт злегка пересохне, рослина постраждає найсильніше і незабаром зів’яне.

Поливати гіацинти слід регулярно, раз на 7 днів. Вода не повинна потрапляти на листя та цибулини, оскільки вони цього не люблять. При цьому слід врахувати, що надмірна кількість вологи прискорить їхнє гниття.

Після цвітіння зріжте суцвіття гіацинту, але зі стеблом та листям нічого не робіть. Поставте горщик у холодне місце й іноді поливайте. Коли стебло і листя почнуть в’янути, позбавтеся їх і витягніть цибулину із землі. Потім її потрібно висушити. Помістіть цибулину в паперовий пакет і зберігайте в темному місці, що провітрюється до жовтня. Потім посадіть цибулину у саду.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти вимагають мінімального догляду у саду. Є 5 відмінних варіантів для посадки квітів навесні.