Як підгодувати фіалки натуральним методом: три секрети пишного цвітіння

Читать на русском
Автор
Кімнатна фіалка рясно зацвіте Новина оновлена 27 березня 2024, 11:29
Кімнатна фіалка рясно зацвіте. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Кімнатна квітка позитивно "реагує" на 3 весняні підживлення

Фіалка — така рослина, яка часто вибирається для оселі, і яка здатна преобразити інтер’єр завдяки своєму рясному цвітінню. Фіалку можна легко омолодити та досягти її пишного цвітіння.

Якщо ви хочете, щоб ваша рослина швидше почала радувати вас рясним цвітінням, необхідно застосувати добрива. Можна звернути увагу на натуральні добавки, які покращують якість ґрунту, роблячи його більш пухким. Про це пише pixelinform.

  1. Ви можете додати кавову гущу.
  2. Також використовуйте деревну золу, яка не тільки покращує структуру ґрунту, а й відлякує шкідників своїм лужним складом. Раз на два тижні поливайте рослину сумішшю, що складається з однієї столової ложки підгодівлі на літр чистої води. Перед застосуванням слід дати засобу декілька годин настоятися за кімнатної температури.
  3. Щоб стимулювати цвітіння, можна використати розчин йоду. Для цього достатньо розвести одну краплю цього аптечного засобу у трьох літрах води. Застосовувати цей розчин слід лише один раз на місяць.

Раніше ми писали, як розмножити декабрист навесні 2024 року. З одним ефективним лайфхаком можна отримати з квітки пишний кущик.