П'ять агресивних рослин, які здатні миттєво захопити вашу ділянку: і це не бур'ян (фото)

Читать на русском
Автор
689
Садова суниця насправді є агресивною культурою Новина оновлена 28 березня 2024, 11:11
Садова суниця насправді є агресивною культурою. Фото Freepik

Навіть культурні рослини здатні відвойовувати десятки квадратів земельної ділянки

Ми звикли думати, що основними ворогами на дачі є бур'яни. Але насправді існують і культурні рослини, які можуть швидко поширюватися і займати значну площу протягом 2-3 сезонів.

Тож, які овочі, ягоди та трави потребують особливо обережної посадки та постійного контролю? Про це розповіли експерти у блозі "Сімейний сад" в Інстаграмі.

Хрін

Деякі люди вирощують хрін, але не бачать результатів своєї праці. У той час як інші, випадково заносячи на ділянку невеличкий відросток, стають свідками його бурхливого росту. Щоб захистити себе від неї, потрібно посадити хрін глибоко, не менше як на пів метра, та стежити за тим, щоб він не виліз за межі огорожі.

Суниця садова

Доглядаючи суницю, ми майже безперервно стежимо за кожним кущем, розпушуючи і удобрюючи його майже кожну годину. Однак якщо на одне літо забути про грядку, вона швидко перетворюється на густий "килим", копати який стає важче. Це також призводить до зменшення розміру плодів, втрати сортових характеристик і погіршення цвітіння.

Берізка польова

Її легко впізнати за біло-рожевими воронковидними квітами, ніжними гнучкими стеблами та списоподібним зеленим листям. Стебла цього бур'яну густо обвивають культурні рослини, заважаючи їм розвиватися. Берізка затіняє їх, перешкоджаючи прямим сонячним променям досягати землі. Культурні рослини з вразливими стеблами похиляються до ґрунту під тиском бур'яну та помирають.

Берізка польова

Топінамбур

Яскраві жовті квіти топінамбура можуть чудово прикрасити навіть занедбаний паркан. Проте, навіть якщо зверху все виглядає привабливо, коренеплід під землею розширює свої території. Тож не дивуйтеся, якщо через кілька років він виросте там, де ви цього не очікували.

Топінамбур

Пирій

Завдяки своїм довгим підземним кореневищам та вражаючій життєздатності, пирій швидко розповсюджується. Навіть малий фрагмент кореня може ініціювати зародження нової рослини. Ця рослина стійка на посуху, холод, палюче сонце та високу вологість, здатна зростати навіть у тінях і "прошивати" бульби картоплі. Навіть підгнилі дошки не можуть приборкати пирій.

Пирій

Раніше ми писали, коли треба садити моркву навесні. Температурні умови є дуже важливими для майбутнього врожаю.