Мікрохвильовка буде як нова: що покласти всередину, щоб позбавитися від стійких плям

Читать на русском
Автор
Мікрохвильовку потрібно чистити регулярно Новина оновлена 28 березня 2024, 08:28
Мікрохвильовку потрібно чистити регулярно. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Всього 2 хвилини — і ваша мікрохвильова піч сяятиме від чистоти

Догляд за кухнею включає безліч повсякденних завдань. Необхідно помити посуд, очистити духовку та плиту, а також звернути увагу на мікрохвильову піч, якщо ви нею часто користуєтеся.

Якщо не проводити регулярне очищення мікрохвильовки, в ній можуть утворюватися плями від їжі, а також накопичуватися мікроби та бактерії. Проте існує ефективний метод очищення всередині мікрохвильової печі всього за пару хвилин, пише express.

Мікрохвильова піч повинна бути бездоганно чистою, інакше вона може передавати неприємний запах на їжу, що розігрівається. Один простий лайфхак допоможе уникнути проблем із забрудненням мікрохвильовки. Основний інгредієнт, який вам знадобиться, — звичайний лимон.

Мікрохвильові печі вимагають регулярного очищення як усередині, так і зовні, не рідше ніж один раз на тиждень. Перед початком процесу очищення необхідно вимкнути пристрій із розетки.

Як очистити мікрохвильову піч

Видавіть сік з половини лимона у відповідну ємність, додайте трохи води та помістіть у мікрохвильову піч на кілька хвилин при максимальній потужності. Також можна розбавити лимонний сік водою. Після цього всі плями можна легко видалити за допомогою губки, навіть застарілий жир та залишки їжі. Приємним бонусом буде свіжий аромат цитруса.

Раніше ми писали, як позбутися плісняви у домі. Вам більше не знадобиться жодна агресивна та їдка побутова хімія.