Аномальна спека з рекордними показниками: якою буде погода в Україні наприкінці березня

Читать на русском
Автор
Погода в Україні Новина оновлена 27 березня 2024, 16:08
Погода в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

Можна сміливо ховати зимовий одяг

В Україну наприкінці березня прийде справжня аномальна спека. У деяких регіонах країни температура повітря сягне більш, як 20 градусів тепла.

Такий прогноз зробив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич. Він розповів, коли можливі рекордні показники денної температури для більшості областей.

За його словами, 28 березня у західних областях пройдуть невеликі дощі, подекуди грози. Проте на решті України без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря від +3…+9, вдень +13…+18, на Одещині та у Криму місцями +19…+22 градусів тепла.

А синоптикиня Наталя Діденко каже, що потепління не омине й Київ. Вона прогнозує для столиці 15 градусів тепла.

Погода в Україні 28 березня. Фото - Український гідрометеорологічний центр

У п'ятницю, 29 березня, як каже Кібальчич, майже у всіх областях України пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер південний із переходом на західний, 7 – 12 м/с, вдень крім південної частини пориви, 15 – 20 м/с. Але на тепло дощі особливо не вплинуть. Температура повітря вночі +5…+11, вдень +11…+16, у центральних та південних областях +17…+23 градусів тепла.

Погода в Україні 29 березня. Фото - Український гідрометеорологічний центр

На вихідних в Україні опадів не передбачається. В суботу вночі у центральних та південних областях місцями тумани. Вітер переважно південно-західної чверті, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9, вдень +15…+20, у західних, центральних та південних областях місцями +21…+25 градусів тепла.

Погода в Україні 30 березня. Фото - Український гідрометеорологічний центр

У неділю, 31 березня, очікується погода без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11, вдень +18…+23, у південних та місцями центральних областях, а також у центральних районах Криму +24…+26 градусів тепла.

Погода в Україні 31 березня. Фото - Український гідрометеорологічний центр

Синоптикиня Наталя Діденко каже, що 3-4 квітня завітає коротеньке похолодання. Потім — знову буде тепло.

Раніше "Телеграф" писав, як вибрати ідеальну весняну куртку. Названо кілька факторів, які слід врахувати при покупці.