Як позбутися неприємного запаху з холодильника: дієві засоби

Читать на русском
Автор
Миття холодильника
Миття холодильника. Фото Canva

Деякі хитрощі вам стануть у нагоді

Холодильник — це та побутова техніка, якою ми користуємося щодня. Від деяких продуктів на його полицях залишаються плями та пліснява, а ще відчуваються погані запахи. Це неприємно, відповідно хочеться швидше їх позбутися.

Через відключення електроенергії продукти в холодильнику можуть псуватися ще частіше. Тому плям і неприємних запахів тут не уникнути, пише "Телеграф". Однак, це не привід панікувати. Є прості народні засоби, якими ви можете розв'язати цю проблему.

Лимонна кислота

Це ефективний засіб, який не лише очистить всі забруднення, а й залишить приємний запах лимону. Візьміть усього дві ложки кислоти та розчиніть їх у теплій воді. Змочуйте у ньому губку й ретельно вимивайте полиці.

Оцет

Оцет — це той народний засіб, який використовують у різних побутових справах. А все тому, що він добре дезінфікує поверхні та вбиває поганий запах. Налийте трохи оцту до води та ретельно очистіть холодильник цим розчином.

Нашатирний спирт

Речовину треба взяти у кількості 20-30 мілілітрів і поєднати її з 200-300 мілілітрами води. Ретельно повитирайте всі забруднення.

Харчова сода + оцет

Поєднання таких речовин буде особливо дієвим, якщо помітили у холодильнику плісняву. Соду та оцет треба взяти у пропорції 1:1. Так, ви побачите наскільки швидко зможете повитирати всі плями.

Господарське мило

Щоправда, саме мило не впорається із завданням, тому варто поєднати його з мийним засобом для посуду, содою та гарячою водою. Така кількість потужних засобів допоможе позбутися будь-яких плям і неприємних запахів. Спробуйте.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, що варто покласти у відро для сміття, аби позбутися поганого запаху. Все просто — треба нанести на верхню частину відра трохи ефірної олії.