Готуйте одразу втричі більше: цей пісний салат зметуть зі столу першим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Не рецепт, а знахідка у будь-якій ситуації
З понеділка розпочався Великий піст. Він триватиме 48 днів, до суботи, 5 травня. Під час посту не можна їсти м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко – можна вживати лише рослинну їжу.
Тому ми з "Добрими новинами" пропонуємо легкий пісний салат із пекінської капусти та буряків. Готується він просто та швидко, а енергії додасть на весь день. Неповторний смак, море задоволення — ось чим відрізняється ця страва.
Як приготувати пісний салат з пекінки та буряків
Інгредієнти:
- 1 середній буряк;
- 1 невелика головка пекінської капусти;
- 1 невелика морква;
- 1/4 чашки оливкової олії;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- сіль і свіжомелений чорний перець на свій смак
- 1/4 чашки нарізаних горіхів для оздоблення;
- 1/4 чашки зелені (кінза, цибуля).
Спосіб приготування:
- Моркву та буряк ретельно миємо, чистимо і нарізаємо тонкими смужками. Відправляємо підготовлені коренеплоди до глибокого салатника.
- Ретельно миємо та нарізаємо пекінську капусту. Разом із подрібненою зеленню відправляємо її в салатник до підготовлених інгредієнтів.
- Заправляємо все оливковою олією та бальзамічним оцтом. Солимо, перчимо та акуратно перемішуємо.
- Прикрашаємо салат подрібненими горіхами та подаємо до столу.
У піст можна їсти навіть чебуреки. Головне — приготувати їх за рецептом "Телеграфа".