Готуйте одразу втричі більше: цей пісний салат зметуть зі столу першим

Читать на русском
Автор

Не рецепт, а знахідка у будь-якій ситуації

З понеділка розпочався Великий піст. Він триватиме 48 днів, до суботи, 5 травня. Під час посту не можна їсти м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко – можна вживати лише рослинну їжу.

Тому ми з "Добрими новинами" пропонуємо легкий пісний салат із пекінської капусти та буряків. Готується він просто та швидко, а енергії додасть на весь день. Неповторний смак, море задоволення — ось чим відрізняється ця страва.

Як приготувати пісний салат з пекінки та буряків

Інгредієнти:

  • 1 середній буряк;
  • 1 невелика головка пекінської капусти;
  • 1 невелика морква;
  • 1/4 чашки оливкової олії;
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту;
  • сіль і свіжомелений чорний перець на свій смак
  • 1/4 чашки нарізаних горіхів для оздоблення;
  • 1/4 чашки зелені (кінза, цибуля).

Спосіб приготування:

  1. Моркву та буряк ретельно миємо, чистимо і нарізаємо тонкими смужками. Відправляємо підготовлені коренеплоди до глибокого салатника.
  2. Ретельно миємо та нарізаємо пекінську капусту. Разом із подрібненою зеленню відправляємо її в салатник до підготовлених інгредієнтів.
  3. Заправляємо все оливковою олією та бальзамічним оцтом. Солимо, перчимо та акуратно перемішуємо.
  4. Прикрашаємо салат подрібненими горіхами та подаємо до столу.

У піст можна їсти навіть чебуреки. Головне — приготувати їх за рецептом "Телеграфа".