Сніг, туман та дощі: українцям розповіли, якою буде погода на початку тижня

Читать на русском
Автор
Погода в Україні Новина оновлена 25 березня 2024, 06:43
Погода в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

В яких регіонах очікується плюсова температура

На початку тижня очікується нестійка погода з опадами. Проте температура повітря збережеться високою — до +26 на півдні країни.

Про це розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич. Синоптик припускає, що в деяких регіонах можливий туман.

У понеділок, 25 березня, очікується нестійка погода: у західних, північних, південних та центральних регіонах пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом. У східній частині, Криму та Приазов'ї без опадів. У західних та північних областях місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с, на Лівобережжі переважно південний, 5 — 10 м/с. Температура повітря становитиме вночі +1…+7, вдень +7…+12; у центральних, північних та Одеській областях +4…+9 градусів тепла.

У північних, центральних, південних областях 26 березня пройдуть дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. У західній частині без опадів. Вітер змінних напрямків, 5 – 10 м/с; в Одеській та Миколаївській областях окремі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +1…+7, вдень +8…+13, на півночі місцями +4…+8 градусів тепла.

Невеликі дощі очікується у східних областях у середу, 27 березня. На решті території країни без істотних опадів. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3 — 8 м/с; на Правобережжі південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 0…+6 градусів, вдень +9…+14, на Прикарпатті та у Криму місцями +15…+17 градусів тепла.

Раніше "Телеграф" писав, чим можна обприскати дерева навесні. Є чотири засоби