Вам не доведеться бігати до лабораторії: як перевірити якість води вдома

Читать на русском
Автор
6718
Перевірте, яку воду ви п’єте
Перевірте, яку воду ви п’єте. Фото Freepik

Зробити це дуже легко та просто

Ми використовуємо воду щодня. Ми п’ємо рідину, миємо і готуємо за її допомогою різноманітні страви.

Саме тому важливо використовувати якісну рідину. Разом з Ukr.Media розповімо про кілька способів перевірки якості води у домашніх умовах.

Як перевірити якість води у домашніх умовах.

Для першого способу наливаємо воду в чисту прозору пляшку, закриваємо кришкою та залишаємо у темному місці. Якщо через кілька днів на поверхні води не буде плівки, на стінках — нальоту, а на дні — осаду, то можете не сумніватися в якості рідини.

Допоможе визначити якість води звичайна марганцівка. Розчиніть невелику кількість у склянці й подивіться на реакцію – вода має стати світло-рожевою. Якщо ж вода набула жовтого відтінку — вона поганої якості та краще її не вживати.

Для наступного способу склянку зі свіжозавареним чаєм наливаємо 40-50 мл перевіреної сирої води. Якщо вміст склянки набув світлішого відтінку — якість води в межах норми, а якщо чай помутнішав — краще утриматися від такої води.

Можна спробувати зважити воду — вважається, що якісна рідина легша. За допомогою точних кухонних терезів зважуємо 2 зразки води: перший зразок — еталонний і другий — тестований. Хороший показник – приблизно однакова маса зразків, а різниця має становити не більше 1-2%.

Можна визначити якість води за допомогою дзеркала. Нанесіть на чисту скляну поверхню 1-2 мл води. Зачекайте, поки рідина випарується та оцініть результат. Якщо на поверхні залишився слід – у воді присутні сторонні домішки. Вода гарної якості після випаровування залишає поверхню чистою.

Перевірили якість води? Тепер заваріть собі ароматну каву та насолоджуйтесь.