Клавіатура компʼютера забруднилась: як і чим її швидко почистити

Читать на русском
Автор
Чистка клавіатури Новина оновлена 24 березня 2024, 19:39
Чистка клавіатури. Фото Canva

Ви зможете зробити це без особливих зусиль

Чистити клавіатуру потрібно не лише, щоб вона мала гарний вигляд. Таким чином, вона й буде довше вам служити. Адже на клавішах накопичуються бактерії й бруд, тож працювати на такій техніці не дуже приємно. До речі, нещодавно ми писали, як і чим почистити навушники.

Sparkle and shine пише, що важливо правильно мити клавіатуру, щоб її не пошкодити. Також для чистки вам знадобиться стара зубна щітка, спирт, ватні палички, порохотяг, зубочистки, стиснене повітря й тканина без ворсу.

Покрокова інструкція очищення клавіатури

  1. Насамперед вимкніть комп'ютер чи ноутбук і від'єднайте його від мережі, витягнувши кабель з розетки. Це найважливіший момент, щоб живлення до мережі було вимкнене.
  2. Витрясіть сміття з клавіатури, перевернувши її догори дном. Звідти можуть випадати крихти, пил і навіть шерсть домашніх улюбленців. Якщо ж ви чистите клавіатуру на ноутбуці, то обережно тримайте його відкритим.
  3. Переходимо до чищення самих клавіш. Візьміть звичайну зубну щітку, якою не користуєтесь і тріть по клавішах. Особливо ретельно варто почистити простір між ними, там зазвичай найбільше бруду.
  4. Краще позбутися бруду та сміття з клавіатури, вам допоможе стиснене повітря. Його можна придбати у магазинах будівельних матеріалів. Це дуже ефективний засіб. Просто почепіть насадку та прикладіть до клавіатури. Натискайте та видувайте сміття короткими повітряними потоками.
  5. Можете спробувати почистити клавіатуру порохотягом, але важливо, щоб була невелика насадка. Скеруйте її між клавішами і вона дієво витягуватиме весь бруд. Але перед цим подивіться, чи добре закріплені клавіші.
  6. Результат після чистки треба закріпити ватними паличками, змоченими у спирті. Однак, рідину треба добре відтиснути. Водіть паличками між клавішами, ретельно вимиваючи їх. До речі, якщо вам не підходить цей спосіб, можете спробувати позбутися бруду — зубочистками.
  7. Щоб остаточно закінчити чистку, треба протерти клавіші ганчіркою з мікрофібри. Легко змочіть у спирті тканину й ретельно протріть клавіатуру. Така ганчірка чудово відполірує вашу техніку, не залишаючи пилу.

Нещодавно "Телеграф" писав, як позбутися неприємного запаху від рушників. Варто помити їх у гарячій воді з додаванням мийного засобу та відбілювача. Також у цій ситуації буде ефективним оцет, бо він чудово усуває неприємні запахи.