Секрет ресторанної смаженої риби: що кухарі роблять з продуктом, перш ніж зняти зі сковорідки

Читать на русском
Автор
8660
Так рибка буде особливо ніжною
Так рибка буде особливо ніжною. Фото ТСН

Секрет — у своєчасному додаванні солі

Смажену рибу любить багато хто. Але не завжди вдається приготувати її ідеально. В приготуванні багато залежить від самого продукту. Ми розповідали, як її правильно заморожувати та розморожувати. Але є ще один дуже важливий момент у приготуванні.

Ідеальна риба — м'яка всередині, з хрусткою скоринкою зовні. Іноді риба виходить сухою, розпадається на шматки абощо. Разом із ProstoWay розповідаємо, що роблять кухарі, щоб уникнути такої неприємної ситуації.

Секрет майстерності професійних кухарів у тому, що вони знають, коли солити рибу. Поширеною помилкою є додавання солі перед обсмажуванням.

Професіонали ж роблять інакше: додають сіль наприкінці приготування, не на рибу, а на олію, в якій вона смажиться. Саме таким чином риба не пересолиться: вона візьме з олії лише необхідну кількість солі.

М'ясо риби не втратить вологу і на шматочках буде апетитна скоринка, адже сіль сприяє утворенню рум'яної оболонки. Смак стає більш яскравим, бо сіль підкреслює природні смакові якості риби.

Спробуйте цей простий лайфхак. Так рибка буде особливо смачною та ніжною. Також ми розповідали, чому з котлет по-київськи витікає масло.