Ніжний та соковитий пиріг "12 ложок": рецепт, який ви запам’ятаєте з першого разу

Читати російською
Автор

Урізноманітнити смак випічки можна родзинками, горіхами або шоколадними краплями

Ароматна домашня випічка — це чудовий варіант для сімейних посиденьок. Вона не тільки втамовує голод і тішить смакові рецептори, а й надає будинку відчуття затишку.

Сьогодні ми разом із "На пенсії" поділимося рецептом пирога, для приготування якого вам не знадобляться ні міксер, ні дорогі продукти. Вам просто потрібно буде змішати інгредієнти у кількості 12 ложок. В результаті у вас вийде волога та ароматна усередині випічка.

Як приготувати італійський пиріг "12 ложок"

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 12 ст.л;
  • олія рослинна – 12 ст.л;
  • молоко – 12 ст.л;
  • борошно — 12 ст.л;
  • розпушувач тесту — 1 ч. л;
  • сіль — 1 щіпка;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • цедра та сік ½ лимона;
  • пудра цукрова для посипання;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування

  1. У глибоку ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Вінчиком все перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману суміш додаємо молоко та рослинну олію, ще раз ретельно перемішуємо. Туди ж натираємо цедру, вичавлюємо сік лимона.
  3. У суміш всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста, вимішуємо ретельно до однорідності. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану.
  4. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо туди тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо до улюблених напоїв. Смачного.