Отримаєте смачні плоди: як виростити розсаду помідорів

Читать на русском
Автор
Вирощування помідор з розсади Новина оновлена 21 березня 2024, 09:46
Вирощування помідор з розсади. Фото Canva

Це не так складно, як здається на перший погляд

Помідори люблять багато людей за їх смак і користь. Аби бути впевненим у їх якості можна виростити овочі самостійно. Для цього треба почати з розсади. Є кілька важливих моментів.

Gardening know how пише, що оптимально висаджувати помідори із насіння — десь 45-60 днів до висадки у відкритий ґрунт. А от у холодних регіонах розсаду слід висаджувати через 2-3 тижні після останніх заморозків.

Насіння томатів садять у маленькі контейнери у землю, яку зволожують. У кожну місткість вносять по дві насінини на глибину 4-6 міліметрів, враховуючи сорт помідорів. Тоді розсаду варто покласти у тепле місце, де температура сягає +22-23°C. Деякі городники ставлять розсаду на пристрої, які виділяють тепло, наприклад, на холодильник.

Рослини мають пустити паростки через 7-10 днів, і вони все ще потребуватимуть тепла. Земля має бути постійно зволоженою — поливати паростки слід знизу. З цього етапу розсада потребуватиме більше світла. Можете поставити її на підвіконник, який добре освітлюється або ж використати фітолампу. Якщо розсаді не вистачатиме світла, вона почне витягуватися. Тож тоді потрібно зробити так, аби вона краще освітлювалась.

Раніше "Телеграф" писав про те, коли і як садити часник у відкритий ґрунт. Земля має бути прогрітою, а місце для посадки — сонячним. Землю слід перекопати з органікою. Зубці обирають середні та великі для посадки.