Найбільші помилки у приготуванні риби: як не зіпсувати страву
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Варто знати про це, щоб готувати рибу смачно
Ми розповідали, як правильно заморожувати рибу, щоб зберегти смак. Але, окрім підготовки продукту, його важливо ще й правильно приготувати. Особливо це стосується такого делікатного інгредієнта, як риба.
Вона легко втрачає смак і текстуру при неправильному приготуванні. Навіть мінімальні помилки можуть зробити її сухою, несмачною або навіть зіпсувати. Разом з Ukr.Media розповідаємо про поширені помилки, яких слід уникати.
Неправильне розморожування
Не розморожуйте рибу в мікрохвильовці або гарячій воді. Це призведе до втрати вологи, сухості та несмачного смаку. Найкращий спосіб розморозити рибу – повільно в холодильнику протягом ночі чи дня.
Занадто багато риби на сковороді
Не переповнюйте сковороду рибою. Це охолодить олію, і риба почне тушкуватися замість обсмажуватися. Обсмажуйте рибу невеликими порціями по 2-3 шматочки.
Занадто багато борошна
Рибу панірують найчастіше саме у борошні. Однак зайве борошно може пригоріти, через що риба набуде неприємного запаху і смаку. Використовуйте тонкий шар борошна, перед обсмажуванням обтрушуючи надлишки.
Довге приготування
Риба — це продукт, що готується дуже швидко. Занадто довге приготування робить її сухою і жорсткою. Є проста формула — на 1 см товщини риби потрібно 2 хвилини на сковороді з кожного боку. Що ж до загального часу приготування, то він не повинен перевищувати 12-15 хвилин.
Зайва метушня
Не перевертайте рибу занадто часто — від цього вона втрачає текстуру й розвалюється. Дайте їй гарненько підрум'янитися з одного боку, перш ніж перевернути. Лише коли вона буде готова з одного боку, переверніть. Після цього дочекайтеся, поки друга сторона також обсмажиться, і потім зніміть рибу з вогню.
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну, соковиту і ароматну рибу, яка стане окрасою будь-якого столу. Також ми розповідали про тонкощі приготування особливо апетитної засмажки.