Найбільші помилки у приготуванні риби: як не зіпсувати страву

Читать на русском
Автор
Це делікатний продукт, який потребує уважного ставлення
Це делікатний продукт, який потребує уважного ставлення. Фото ukr.media

Варто знати про це, щоб готувати рибу смачно

Ми розповідали, як правильно заморожувати рибу, щоб зберегти смак. Але, окрім підготовки продукту, його важливо ще й правильно приготувати. Особливо це стосується такого делікатного інгредієнта, як риба.

Вона легко втрачає смак і текстуру при неправильному приготуванні. Навіть мінімальні помилки можуть зробити її сухою, несмачною або навіть зіпсувати. Разом з Ukr.Media розповідаємо про поширені помилки, яких слід уникати.

Неправильне розморожування

Не розморожуйте рибу в мікрохвильовці або гарячій воді. Це призведе до втрати вологи, сухості та несмачного смаку. Найкращий спосіб розморозити рибу – повільно в холодильнику протягом ночі чи дня.

Занадто багато риби на сковороді

Не переповнюйте сковороду рибою. Це охолодить олію, і риба почне тушкуватися замість обсмажуватися. Обсмажуйте рибу невеликими порціями по 2-3 шматочки.

Занадто багато борошна

Рибу панірують найчастіше саме у борошні. Однак зайве борошно може пригоріти, через що риба набуде неприємного запаху і смаку. Використовуйте тонкий шар борошна, перед обсмажуванням обтрушуючи надлишки.

Довге приготування

Риба — це продукт, що готується дуже швидко. Занадто довге приготування робить її сухою і жорсткою. Є проста формула — на 1 см товщини риби потрібно 2 хвилини на сковороді з кожного боку. Що ж до загального часу приготування, то він не повинен перевищувати 12-15 хвилин.

Зайва метушня

Не перевертайте рибу занадто часто — від цього вона втрачає текстуру й розвалюється. Дайте їй гарненько підрум'янитися з одного боку, перш ніж перевернути. Лише коли вона буде готова з одного боку, переверніть. Після цього дочекайтеся, поки друга сторона також обсмажиться, і потім зніміть рибу з вогню.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну, соковиту і ароматну рибу, яка стане окрасою будь-якого столу. Також ми розповідали про тонкощі приготування особливо апетитної засмажки.