Домашні зметуть все за вечір: рецепт вівсяного печива

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати смачне вівсяне печио.

Вівсяне печиво – це не просто ласощі, а справжнє джерело користі та затишку. Його ніжний, трохи хрусткий смак з ароматними нотками горіхів та сухофруктів подарує вам заряд енергії та гарний настрій на весь день.

З цим рецептом зможе впоратись навіть новачок. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 100 г пластівців вівсяних
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 50 г горіхів (волоські, фундук)
  • 50 г сухофруктів (родзинки, курага)

Приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів:
  • Горіхи подрібніть.
  • Сухофрукти промийте, обсушіть.
  • Вершкове масло розтопіть.
  1. Тісто:
  • Змішайте вівсяні пластівці, цукор, борошно, соду та сіль.
  • Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, горіхи та сухофрукти.
  • Ретельно вимішайте тісто до однорідної маси.
  1. Випікання:
  • Викладіть тісто ложкою на деко, застелене пергаментним папером.
  • Випікайте печиво в розігрітій до 180°C духовці протягом 15-20 хвилин.
  1. Подача:
  • Дайте печиву охолонути на деку протягом 5 хвилин, потім перекладіть на решітку.
  • Подавайте "Золоті крихти" вівсяного печива з чаєм, кавою або молоком.

Порада:

  • Замість горіхів та сухофруктів можна використовувати шоколадні крихти, цукати або кокосову стружку.

Вівсяне печиво – це не лише смачний, але й корисний десерт, який стане чудовим доповненням до вашого чаювання.

Подаємо вівсяне печиво з чашкою ароматної кави або солодкої какао. Рекомендуємо також приготувати найніжніше печиво до чаю за рецептом "Телеграфа".