5 речей, які ви повинні зробити у своєму домі навесні

Читать на русском
Автор
Як зробити дім кращим навесні Новина оновлена 21 березня 2024, 10:42
Як зробити дім кращим навесні. Фото Canva

Це додасть у ваше помешкання свіжості та чистоти

Взимку ми часто лінуємося та не хочемо витрачати час на організацію простору в домі. Але з приходом весни з'являється бажання навести лад у квартирі чи будинку. Однією з таких справ є миття вікон після зими, але цей перелік можна продовжити.

The Design Inspiration зібрало кілька простих справ, які допоможуть очистити ваш простір і зробити його більш комфортним.

Почистити килим

Позбутися волосся з килиму буває складно, адже воно забивається у матеріал. Іноді жоден порохотяг не може з цим впоратися, а руками не дуже хочеться це робити. Вам знадобиться ручний ракель для килима. Це також буде актуально, якщо ви маєте собаку або кота, і після них на килимі залишається чимало шерсті. Спробуйте і не пошкодуєте.

Відмити духовку

Ви ніколи б не подумали, який простий засіб допоможе вам зробити духову піч чистою. Йдеться про фільтр для кави. Так, він чудово просочує жир. Тому відмивати прилад після готування їжі стане простішим.

Прибрати зимовий одяг

Якщо ваші зимові речі займають багато простору, є один лайхфак. Їх потрібно вакуумувати. По-перше, у такому вигляді одяг займатиме менше місця, а по-друге, речі будуть добре зберігатися до наступного холодного сезону.

Почистити сонцезахисні окуляри

З появою весни сонечко з'являється вже частіше, тому є сенс дістати з шухляди окуляри проти сонця. На них часто залишаються відбитки пальців та бруд. Щоб відмити, потрібно розмішати спирт з водою та мийним засобом. Обережно протріть й вуаля.

Відмити крани

Нерідко змішувачі у ванній кімнаті та на кухні покриваються нальотом від води. Це погано виглядає та псує сантехніку. Є один народний засіб, який допоможе швидко впоратися з цією проблемою. Купіть звичайний лимон, розріжте його та протріть забруднені ділянки. Ви помітите, як крани почали сяяти після чистки.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як зробити прибирання швидшим. Насамперед потрібно запланувати всі справи. Тоді розділити завдання по частинах. Також варто заздалегідь підготувати засоби для прибирання. А якщо залучити до цього близьких і увімкнути музику — впораєтесь ще швидше.