Забудете дорогу до магазину: такий твердий сир ви легко приготуєте вдома

Читати російською
Автор

Результат вам сподобається

На сьогоднішніх прилавках у супермаркетах можна побачити велику кількість різноманітних твердих та м’яких сирів. А колись люди викручувалися як могли, і готували їх самостійно.

Однак, багато рецептів через роки все ще залишаються актуальними і їх можна випробувати в наш час. Одним із таких рецептом є твердий сир, приготований із кисломолочного сиру, інформує "Say7".

Як приготувати твердий сир

Інгредієнти:

  • 1 літр молока (2.5-6%);
  • 1 кг сиру (5-9%);
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. соди (розпушувачем замінити не можна);
  • 1 ст. солі (без гірки);

Спосіб приготування:

  1. Молоко довести до кипіння, додати сир, варити протягом 3-х хвилин.
  2. Сир відкинути на марлю, дати сироватці стекти до того моменту, коли вона перестане капати.
  3. У каструлі розтопити олію, додати соду, сіль, сир.
  4. Варити при помішуванні протягом 5 хвилин.
  5. Зняти з вогню, трохи остудити.
  6. Яйце збовтати, додати його до сиру, добре перемішати.
  7. Масу викласти, поставити в холодильник на 3-4 години.

Раніше ми писали, як приготувати домашню ковбасу вдома. Бутерброди з нею виходять найсмачнішими.