Швидко та легко: як вивести жирні плями за допомогою сухого шампуню

Читати російською
Автор

Терти пляму не доведеться

Поставити жирну пляму на штанах, блузці або улюбленій сукні можна будь-якої миті. На жаль, навіть найкращий порошок іноді не може впоратися з такими забрудненнями.

Насправді ефективний засіб від жирних плям може перебувати в косметичці. Раніше ми розповідали, як вивести плями шоколаду з одягу. Тепер же поділимося лайфхаком, який позбавить жирних плям.

Як вивести жирну пляму сухим шампунем

Розпорошіть на пляму сухий шампунь і залиште на 5 хвилин. Потім киньте одяг у пральну машину. Після закінчення прання у вас буде абсолютно чиста річ без плям.

Сухий шампунь вбирає надлишки шкірного сала зі шкіри голови й так само справляється з жиром. Цей лайфхак також можна використовувати, коли ви пролили сік чи вино на скатертину чи килим.

Які ще є домашні засоби від плям

У деяких випадках видалити жирну пляму допоможе проста кухонна сіль. Діяти слід швидко, адже засохлі жирні плями видалити набагато складніше. Посипте сіллю місце, де з’явилося забруднення, і залиште на 15 хвилин. Після цього часу виперіть одяг.

Ще один домашній засіб від жирних плям – картопляний крохмаль. Просто додайте 1 столову ложку крохмалю в склянку води ¼ і ретельно перемішайте. Густу пасту нанесіть на пляму, акуратно розітріть щіткою і виперіть річ у машинці.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом прання тюлю. Виявляється, для відбілювання цієї тканини необхідно використовувати яєчну шкаралупу.