Дивитись разом з дітьми: топ найкращих фільмів десятиліття

Читать на русском
Автор
Кадр з мультика Зоотрополіс
Кадр з мультика Зоотрополіс. Фото Facebook

Ми підкажемо, які мультики варті вашої уваги.

Останні 10 років стали справжнім розквітом для мультиплікаційного кіно. Анімація вийшла за межі суто дитячого жанру, ставши надзвичайно якісною, а сюжети мультфільмів — дедалі захопливішими. Попри те, що закладені в них сенси лишаються незмінними, вони розкриваються все тонше та глибше. Чи впізнаєте ви в цьому переліку улюблених анімаційних героїв, з якими зростали, вчилися любити та цінувати життя? Про це пише Освіторія.

"Лего Бетмен" (2017)

Безперечний хіт серед фільмів про LEGO. Поєднавши численні відсилання до коміксів та веселі жарти, він припав до смаку як дітям, так і дорослим. Стрічка продемонструвала теплу любов нинішніх батьків до супергероїчної тематики та дозволила поділитися жартами з новим поколінням шанувальників.

Найкращі мультфільми десятиріччя
"Лего Бетмен" (2017)

"Моана" (2016)

Стала одним із найбільш культурно автентичних проєктів Disney, залучивши до озвучення акторів полінезійського походження. Фільм розкрив новий погляд на справжнє призначення диснеївських принцес — бути сильними, незалежними героїнями, що не потребують порятунку.

Найкращі мультфільми десятиріччя
"Моана" (2016)

"Думками навиворіт" (2015)

Зображує емоції в голові дівчинки Райлі персоніфікованими. Коли сім'я переїжджає в нове місто, радість, страх, гнів, огида та смуток Райлі потрапляють у вир стресових випробувань. Ця надзвичайно емоційна історія вчить краще розуміти свої почуття.

Найкращі мультфільми десятиріччя
"Думками навиворіт" (2015)

"Зоотрополіс" (2016)

Кримінальна комедія з глибоким соціальним підтекстом. Під виглядом пригод тваринок у великому місті розкриваються теми дискримінації, нерівності та співіснування різних груп населення. Не дивно, що стрічка отримала "Оскар".

Найкращі мультфільми десятиріччя
"Зоотрополіс" (2016)

"Лего Бетмен", "Моана", "Думками навиворіт", "Зоотрополіс" та інші анімаційні шедеври останнього десятиліття захопили серця глядачів різного віку своїми неперевершеними сюжетами, яскравими персонажами та зануренням у важливі життєві теми.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про топ-5 фільмів, які навчать і розвеселять — від класики до аніме. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка топ-3 аніме, які сподобаються дітям.