Розсада стане міцною: підживіть її цим простим засобом

Читать на русском
Автор
66228
Саджанцям потрібні поживні речовини
Саджанцям потрібні поживні речовини. Фото Pexels

Вашій розсаді позаздрять усі сусіди

Вирощування розсади з насіння – це корисний та економічний спосіб отримати на своїй ділянці сильні рослини, які потім дадуть гарний урожай. Саме насіння містить усе необхідне для проростання. Але саджанцям потрібно більше поживних речовин.

Внесення добрив — справжнє мистецтво, оскільки невчасне чи надмірне підживлення може занапастити розсаду. Тому використовувати їх варто дуже обережно.

Рецептом ефективного підживлення для розсади ділиться сайт "Добрі новини".

Чим підгодовувати розсаду

Виростити здорову розсаду можна за дотримання низки правил. Насамперед потрібно вибрати правильний ґрунт. Також дуже важливо, щоб у розсади було гарне освітлення та помірний полив. Намагайтеся, щоб розсада не перемерзала, але надмірне тепло для неї згубно. Ідеальна температура — +18-+20 градусів.

Якщо ви бачите, що розсада росте тонкою і слабкою, використовуйте підживлення з йоду. Воно зробить стебло міцним і відлякає шкідників.

Для підкомки розсади необхідно 2 краплі йоду, 1 літр води та 1 чайна ложка меду. За відсутності піпетки використовуйте ватну паличку. В цьому випадку просто відіжміть засіб з вати і розбавте у воді.

Не забувайте, що надмірна кількість йоду може спалити кореневу систему рослини. Тому під час використання цього засобу будьте обережні.

Підживлюйте розсаду цим добривом один раз на тиждень або один раз на два тижні, залежно від стану рослин.

Другий варіант підживлення – змішати 1 літр води, 2 мл нашатирного спирту та 2 краплі йоду. Завдяки цьому засобу розсада зростатиме рівномірно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як пиво та грейпфрут допоможуть позбутися шкідників на дачній ділянці. Равлики більше не з’являться у вашому городі.