Ще один варіант смачної вечері: качка у цитрусово-коньячному маринаді

Читати російською
Автор

Чудова вечеря для всієї родини

Багато господинь колекціонують рецепти, де не потрібно довго морочитися над блюдом, але воно при цьому виходить смачним та апетитним. Одним з таких рецептів є ліниві голубці або тушка птиці, запечена цілком.

Сьогодні ми хочемо розповісти, як можна смачно запекти качку — вона виходить соковитою всередині та з хрусткою скоринкою зовні. У такий же спосіб можна готувати й курку, інформують на сайті "Say7".

Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді

Інгредієнти:

  • качка (вагою 2-2.5 кг);
  • 100 мл коньяку;
  • 2 апельсини;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. З лимона вичавити близько 50 мл соку, при цьому шкірки не викидати.
  2. З апельсинів вичавити близько 150 мл соку, при цьому також залишити шкірки.
  3. Змішати коньяк, лимонний та апельсиновий сік.
  4. Качку посолити, поперчити, залишити на 5-10 хвилин.
  5. Покласти качку у рукав для запікання.
  6. У рукав вилити маринад.
  7. Маринувати качку протягом 2-3 годин за кімнатної температури, періодично перевертаючи.
  8. Качку вийняти, маринад злити.
  9. Качку покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки, поставити в духовку.
  10. Запікати при температурі 180 градусів протягом 2-2,5 годин.

Раніше ми писали, як приготувати курку, протушкувавши її в молоці. Приготовлена таким чином курочка виходить ніжною та з незвичайною ноткою.