Попрощайтеся з товстим шаром льоду в холодильнику: допоможе лише один засіб

Читати російською
Автор

За допомогою простого трюку можна запобігти утворенню товстих шарів льоду в морозилці

При відкритті морозильної камери туди потрапить тепле повітря та волога. Коли волога, що потрапила, замерзає, на стінках з’являються товсті шари льоду. Вони не тільки займають місце в морозильній камері, але змушують холодильник споживати більше енергії.

Протидіяти цьому ефекту можна регулярним розморожуванням, а також за допомогою соди, яка широко використовується у побуті.

Як використовувати соду в морозильнику

Харчова сода є справжнім чудодійним засобом у господарстві, а також легко допомагає запобігти утворенню товстого шару льоду у морозильній камері.

  1. Розморозьте морозильну камеру як завжди.
  2. Нанесіть 1-2 столові ложки харчової соди на вологу тканину і ретельно протріть всі стінки морозильної камери.
  3. Слідкуйте, щоб сода не потрапила на гумові ущільнювачі, інакше вони зіпсуються.

Завдяки харчовій соді волога не буде швидко осідати в морозильній камері. Якщо ви протерли стінки харчовою содою, при наступному розморожуванні з них буде легко видалити шар льоду. Також цей засіб допоможе прибрати неприємні запахи у холодильнику.

Харчову соду можна замінити двома іншими домашніми засобами — олією і гліцерином. Просто капніть трохи відповідної рідини на вологу тканину та протріть нею морозильну камеру.

Якщо ви хочете ще ефективніше запобігти утворенню шару льоду в морозильній камері, вам також слід дотримуватися цих додаткових порад:

  • Холодильник не повинен розташовуватися надто близько до кухонних приладів, таких як плита або посудомийна машина. Через тепло, яке виділяють ці пристрої, морозильнику потрібно буде більше енергії для охолодження.
  • Холодильник не повинен стояти надто близько до стіни.
  • Не залишайте дверцята морозильної камери відчиненими надовго. Якщо закрити їх швидко, усередину потрапить менше теплого повітря.
  • Перш ніж заморозити їжу, дайте їй охолонути. Конденсат, що утворюється в морозильній камері через спеку, перетворюється на шар льоду.
  • Перевірте ущільнювачі на дверцятах. Вони не повинні пропускати тепле повітря усередину холодильника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як скоротити витрати електроенергії на прання. Достатньо вибрати правильну програму.