Врожай вразить пишністю: як виростити міцну розсаду в березні

Читать на русском
Автор
Є прості поради, які допоможуть вам виростити здорову розсаду  (зображення створено за допомогою ШІ)
Є прості поради, які допоможуть вам виростити здорову розсаду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як виростити міцні сіянці.

Березень – це чудовий час для початку вирощування розсади. Дотримуючись кількох простих порад, ви можете отримати міцні та здорові сіянці, які згодом дадуть вам багатий урожай.

1. Вибір ґрунту

Для розсади важливо використовувати якісний ґрунт. Він повинен бути пухким, повітропроникним і мати нейтральну кислотність. Ви можете купити готовий ґрунт для розсади або приготувати його самостійно, змішавши в рівних пропорціях дернову, листову та перегнійну землю.

2. Вибір ємності

Для розсади можна використовувати різні ємності: ящики, горщики, касети, стаканчики. Важливо, щоб у них були дренажні отвори для відводу зайвої води.

3. Підготовка насіння

Перед посівом насіння потрібно перебрати, видалити пошкоджені та дрібні екземпляри. Деякі насіння рекомендується замочити на кілька годин у теплій воді або обробити стимуляторами росту.

4. Посів насіння

Глибина посіву залежить від розміру насіння. Дрібне насіння висівають на поверхню ґрунту, а велике – заглиблюють на 1-2 см. Після посіву ґрунт потрібно зволожити з пульверизатора.

5. Догляд за розсадою

Розсаду потрібно розмістити в теплому та світлому місці. Оптимальна температура для проростання насіння – 20-25°C. Після появи сходів температуру можна трохи знизити.

Полив розсади повинен бути регулярним, але не надмірним. Не допускайте пересихання ґрунту, але й не заливайте його водою.

Для підживлення розсади можна використовувати спеціальні добрива.

6. Загартування розсади

Перед висадкою в ґрунт розсаду потрібно загартувати. Для цього її потрібно виносити на вулицю на кілька годин, поступово збільшуючи час перебування на свіжому повітрі.

7. Висадка розсади в ґрунт

Розсаду можна висаджувати в ґрунт, коли мине ризик заморозків. Висаджувати її потрібно ввечері або в похмуру погоду.

Порада:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити міцну та здорову розсаду, яка згодом порадує вас щедрим урожаєм.

Раніше "Телеграф" розповідав, які дві рослини треба посадити разом для того, щоб урожай був щедрим. Також, ми писали, як швидше проростити насіння кропу. Для цього потрібно буде замочити його у горілці.