Урожай буде гігантський: які дві рослини обовʼязково треба посадити разом

Читать на русском
Автор
Які рослини варто садити разом на грядці Новина оновлена 11 березня 2024, 15:14
Які рослини варто садити разом на грядці. Фото Canva

Таке поєднання дозволить отримати великі плоди

У березні садівники та городники починають виходити на свої ділянки та працювати. Вже відомо, які рослини варто посадити для великого урожаю.

Як розповідає видання "На пенсії" разом варто посадити моркву та цибулю. Таке сусідство дасть вам великі та смачні плоди. А все тому, що вони добре ростуть разом, оскільки цибуля має вище коріння, ніж морква. Змішана посадка дасть змогу збирати великий урожай з невеликої території. До того ж цибуля розпушує землю, наповнюючи її киснем.

Рекомендується сіяти моркву та цибулю рано. Так, їх менше атакуватимуть шкідники та не розвиватимуться хвороби. Можна підгодувати ґрунт калієм: це необхідно для того, щоб плоди виросли більшого розміру.

Зверніть увагу, що насіння моркви треба вносити в землю з певною відстанню, аби потім не довелося багато проріджувати. Тоді як цибулю садять між рядками моркви. Їхня ширина повинна бути принаймні 30 сантиметрів.

Якщо таким чином вирощувати моркву та цибулю, то отримаєте великий урожай. До речі, можете чергувати цибулю та моркву на грядках, як вам заманеться, це не має значення.

Нещодавно "Телеграф" розповідав про те, коли варто сіяти помідори на розсаду. Оскільки вони потребують достатньо світла, то можна починати це робити вже з березня.