Досить варити вареники: смаженими вони виходять ще смачнішими

Читати російською
Автор

Їх будуть їсти прямо зі сковороди

Чи може бути щось краще, ніж варенички з вишнями? Здається, вони так і просять самі до рота. До того ж це традиційна страва до веселої Масляної.

Сьогодні ми з Shuba не варитимемо вареники, ми їх… посмажимо. Такий незвичайний варіант точно сподобається і вам, і вашим дітям, скільки не з’їсте — все буде мало. До цих соковитих, кисло-солодких, хрустких вареників вишикується ціла черга ще до того, як ви встигнете підсмажити першу партію.

Як посмажити вареники з вишнями

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста;

  • борошно пшеничне – 400 г;
  • масло вершкове 73% — 200 г;
  • вода – 80 мл;
  • сіль – на свій смак;
  • олія соняшникова – 600 г;
  • цукрова пудра – 30 г

Для начинки;

  • вишня – 500 г;
  • цукор – 50 г;
  • цукор ванільний – 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста нарізаємо вершкове масло ножем, додаємо просіяне борошно з сіллю, вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 15 хвилин.
  2. Для начинки миємо вишню та при необхідності видаляємо кісточки. Додаємо до неї звичайний і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
  3. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо охолоджене тісто завтовшки 5 мм. Вирізаємо з нього кружечки, посередині кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї та добре защипуємо.
  4. Розігріваємо глибоку сковороду з рослинною олією, відправляємо туди вареники та смажимо протягом 3-4 хвилин із кожного боку. Викладаємо їх на паперовий рушник.

Готові вареники посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з домашньою сметаною.